Hur gör man då man blir vuxen?

Skolan börjar ju på måndag/idag, men det är första året det inte börjar för mig, allting börjar kännas att det är på riktigt. Livet börjar nu och det är bara att inse, livet är inte som förut!

Nu är det dags att bli vuxen! Ta mitt eget ansvar, börja jobba och göra allting själv, tillslut så blir det hela att man skaffar familj osv. Men tanken på att ha en egen familj, förutom den jag har, skrämmer mig. Jag är inte kapabel till att ta hand om mig själv! Varför ska jag ens gå i dom tankarna då? Varför ska åren gå så fort?

Det finns då mycket i livet jag vill göra men det känns som om allting är försent, jag är 20år! 20? Det är ingenting men för mig känns det som att det är jätte mycket, tror att det kan vara att jag hade ett extra år i skolan som gör att det känns som att jag har slösa bort ett år. Ett år då jag kunnat göra så mycket. Men om det inte vore för det året hade jag inte kunnat träffa alla underbara människor som jag har gjort idag!

Det är sjukt, jag märker också på mina föräldrar, jag får mer ansvar och jag blir inte lika bortskämd, det märks att de mjuka livet är över och att det inte kommer att bli lättare. Visst jag får bo hemma, så länge jag är arbetslös behöver jag inte betala, men om jag har jobb så ska jag bara lägga undan pengar så jag har till senare i livet, så jag behöver iprincip inte betala då.

Men jag vill inte bo hemma? Jag har bott själv i tre år och nu bor jag hemma? Jag klarar inte av det, det tar på mitt psyke, ha folk runt mig hela hela hela tiden! Jag klarar det inte! Jag behöver tid för mig själv! Lite Cicitid!

Och på det hela så är det inte ett plus att min kropp failar totalt! Jag är mer allergisk, jag tål jävlar ingenting, jag är konstant sjuk, jag har ont i mina leder, min rygg gör ont och jag har ont i händerna!

Hur gör man då man blir vuxen? Jag vet inte, det finns ingen självgudie som säger steg för segt vad man ska göra för att bli vuxen! Hur funkar kaffekokaren? Hur funkar tvättmaskinen? Hur betalar man räkningar på internett? Hur håller man i pengarna? Vilket vill säga, hur blir man ekonomisk? Varför ska jag stänga av tvn när jag ska sova? Varför kan inte datorn stå på? Varför kan inte lamporna vara tända då jag lämnar huset? Varför kan jag inte göra allting som jag gjort förut? Hur gör man allting? Måste jag kunna allting? Måste jag de? Finns det något slags prov att göra för att bli vuxen? Eller är det studenten?

Kommentarer
Postat av: Jonesy

SV: Precis... Lätt är det verkligen inte. Men man kan försöka iaf :)

2010-08-23 @ 09:14:12
URL: http://jonesythekatt.blogg.se/
Postat av: Liselotte

äntligen fick man veta din nya bloggadress haha ;)



sv: Va glad jag blir! :D

2010-08-23 @ 15:57:36
URL: http://Liselottenordlund.blogspot.com
Postat av: Ramona

Jag vet en etta vid björknäs vårdcentrak för 1,500 i månan... :)

2010-08-23 @ 18:22:59
URL: http://ramonaeklund.blogg.se/
Postat av: lovisa

sv: nej jag laddade bara hem den:)

2010-08-23 @ 21:14:21
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Liselotte

Sv: Jag antar att det är du som är minmamma ;) ja det sög ju annars hade vi kunnat dra tsm!!! -.- åt hellvete med betygen!!

2010-08-23 @ 21:46:06
URL: http://Liselottenordlund.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0